RapidPrototyping.nl » 3D printen » Technieken » Fused Deposit Modelling (FDM)

FDM als technologie voor 3D printing

Fused Deposit Modeling (FDM) is een extrusie-gebaseerde technologie. Middels een X/Y-as wordt een volledig versmolten laagje kunststof uitgeschreven met een spuitmondje op een bouwplatform in een laagje van 0,25mm dik. Zodra een laag volledig uitgeschreven is, zakt het bouwplatform in Z-richting naar beneden en wordt een nieuwe laag op de voorgaande geschreven op basis van een 3d CAD file; laag-op-laag groeit op deze wijze een prototype op de bouwplaat.

Laag-op-laag een FDM prototype bouwen

Volledige vormvrijheid wordt gerealiseerd door een tweede materiaal toe te passen dat selectief onder 'overhangende' geometrie wordt geplaatst ter ondersteuning van de model-geometrie (supports). Aangezien dit materiaal wel plakt maar niet hecht aan het modelmateriaal, is het eenvoudig te verwijderen zodra het product uit het bouwvolume genomen wordt. Wij leveren u altijd een keurig afgewerkt product aan zonder resten van supports.

RapidPrototyping.NL is in Nederland het enige servicebureau dat PolyCarbonaat prototypes produceert. Onze levertijd is normaal gesproken tussen de 1 tot 3 dagen na aanlevering van file en opdracht.

Ook een 3D model van uw product?

Meer weten over de mogelijkheden van 3D printen middels FDM techniek? Bel met onze prototyping specialisten. Wij garanderen een snelle offerte en een kwalitatief hoogstaand prototype van uw productidee.