RapidPrototyping.nl » 3D printen » Technieken » SLA (Stereolithografie)

Stereolithografie (SLA-SMS) voor 3D printing

SLA is een techniek welke meest gebruikt wordt voor aanmaak van mastermodellen voor aanmaak van siliconematrijzen vanwege nauwkeurigheid en productoppervlak.

RapidPrototyping.NL past deze techniek echter toe met het GPplus materiaal van DSM Somos waardoor naast een nauwkeurig model en goed productoppervlak, eveneens ABS-kunststof gelijkende eigenschappen behaald kunnen worden binnen hetzelfde model ofwel functionaliteit!

Hoe werkt een SLA machine?

De werking van een SLA machine is het laagsgewijs belichten van een vloeistofbad met daarin een UV gevoelig vloeistofpolymeer. Met een UV-laser wordt het polymeer laag-op-laag belicht waarbij de vloeistof uithard daar waar het met de UV-laser belicht wordt. 

Functionele producten

SLA producten zijn functioneel en het materiaal is gecertificeerd voor enkele medische toepassingen. Opdrachten worden uitgevoerd op een machine van CMET op laagdiktes van 0,1 of minder. Vanwege batchgewijze is de levertijd ca. 5 werkdagen.

Ook een 3D model van uw product?

Meer weten over de mogelijkheden van 3D printen middels SLA techniek? Bel met onze prototyping specialisten. Wij garanderen een snelle offerte en een kwalitatief hoogstaand prototype van uw productidee.