RapidPrototyping.nl » 3D prototyping » Materialen » Nylon (PA12)

Nylon (PA12) voor 3D printing

Nylon is een stabiele kunststof voor functionele prototypes. Omdat het wat taaier en flexibeler is dan PC, worden hier vooral producten mee geproduceerd die in de praktijk geproduceerd zouden worden uit PA, PE/PP, POM of ABS. Moet uw prototype met spuitlak gespoten worden? Ook dan is dit materiaal het meest geschikt, omdat het op fijne laagdikte verwerkt kan worden en vriendelijk na te bewerken is.

Impregneren met PU voor extra stevigheid

Vanwege de laagsgewijze opbouw van dit materiaal met SLS techniek (Selective Laser Sintering) zijn de producten functioneel, maar van nature enigszins poreus. Nylon producten kunnen geïmpregneerd worden met een Nano-Composiet waardoor het product in diepte door-en-door gesealed wordt.

Nylon prototype

Typische producten die uit Nylon geproduceerd worden zijn technische producten, verpakkingen, (technische) maquettes en functionele (miniatuur)onderdelen. Grotere onderdelen kunnen door het sinterproces enige krimpafwijkingen vertonen ten opzichte van het 3D CAD origineel.

Vanwege de goede oppervlaktekwaliteit, mechanische en chemische kwaliteiten, wordt Nylon ook gebruikt voor Digital Manufacturing; het produceren van series (complexe) producten zonder investering in matrijzen en/of gereedschappen.

Uw 3D model snel in huis

Meer weten over de mogelijkheden van prototypes uit Nylon? Bel met onze prototyping specialisten. Wij garanderen een snelle offerte en een kwalitatief hoogstaand prototype van uw productidee.