RapidPrototyping.nl » 3D prototyping » Materialen » PolyUrethaan (PU)

PolyUrethaan (PU) voor prototyping

Producten uit PolyUrethaan (PU) realiseren we door het materiaal onder vacuüm in een siliconenmatrijs te gieten (ook wel VacuumCasting genoemd). Door keuze van een specifiek PU-materiaal kunnen materiaaleigenschappen benaderd worden, in de range van rubberachtig tot mechanisch stabiele plastics. Ofwel van TPE’s en TPU’s tot harde kunststoffen zoals ABS, POM, Nylon of zelfs glasgevuld Nylon.

Uw 3D model in kleur en afwerkingen met logo

Producten uit siliconen matrijzen zijn niet of nauwelijks visueel te onderscheiden van eindproducten. Veelal wordt een onderdeel in de basiskleur gegoten (of transparant) en daarna gefinished door het aanbrengen van een coating op RAL kleur naar wens. Afwerkingen met bedrukking van iconen, logo’s of EMC coating zijn geen probleem. Rubbergelijkende materialen worden in gietmassa ingekleurd.

Naast glashelder (PMMA gelijkend) transparant materiaal is een materiaal ook op temperatuureigenschappen of brandvertraging te selecteren. Kortom, vacuümgieten is een zeer flexibele en kostengunstige oplossing voor marktintroducties, kleine series (eind)producten en behuizingen voor speciaalmachines.

Ook uw product in kleine serie uitbrengen zonder te investeren in kostbare spuitgietmatrijzen?

Bel met onze prototyping specialisten. Wij garanderen een snelle offerte, een kwalitatief hoogstaand product en een zeer korte levertijd.