RapidPrototyping.nl » 3D prototyping » Technieken » Selective Laser Sintering (SLS)

SLS als technologie voor 3D prototyping

Selective Laser Sintering (SLS) is een breed geaccepteerde technologie om functionele prototypes te produceren uit Nylon materiaal, een technisch functionele kunststof.

Hoe werkt Selective Laser Sintering?

Op een poederbed wordt een laagje van 0,1 mm kunststof poeder gedoseerd. Het gehele oppervlak wordt vervolgens tot nét onder het smeltpunt verwarmd (170 graden), waarna de productdoorsnede met een CO2 laser selectief belicht wordt. Door het belichten met een laser wordt ter plekke kortstondig de temperatuur boven het smeltpunt gebracht, waardoor de poederkorrels tot een product versmelten.

Als dit proces laag-op-laag plaats gevonden heeft, kan na het afkoelen van de poedercake het product uit het bouwvolume gehaald worden. Het niet gebruikte poeder is door temperatuurbelasting geschikt voor hergebruik na het opfrissen met 50% nieuw materiaal.

Afwerking van uw 3D model

SLS producten kunnen onzichtbaar worden geïmpregneerd voor (druk)waterdichtheid en verbetering van afwerking. Daarnaast kunnen onderdelen op kleur geïmpregneerd worden in standaard kleuren zwart, rood, groen en blauw.

Een secuur werkje van onze Formiga P100

RapidPrototyping.NL beschikt over twee Formiga P100 lasersintermachines van EOS. Speerpunt van dit type machine is het grote detailvermogen vanaf 0,4 mm en een superieure oppervlakte-kwaliteit. Vanwege een compact bouwvolume worden dagelijks batches opgestart, waardoor wij normaliter een levertijd van 2-3 dagen na opdracht hanteren.

Ook een 3D model van uw product?

Meer weten over de mogelijkheden van maken van 3D modellen via Selective Laser Sintering? Bel met onze prototyping specialisten. Wij staan voor een professioneel advies en korte levertijden.