RapidPrototyping.nl » 3D prototyping » Technieken » Vacuumgieten

Vacuümgieten uit siliconenmatrijs als technologie voor 3D prototyping

Het gieten van een PolyUrethaan kunststof in een siliconenmatrijs onder vacuüm is een kostengunstige manier om op korte termijn een 0-serie producten te realiseren. Het gegoten product is na finishing niet of nauwelijks te onderscheiden van een product uit een spuitgietmatrijs en wordt regelmatig door klanten ingezet als eindoplossing.

Hoe gaat het in z’n werk?

De siliconenmatrijs wordt meestal afgegoten van een mastermodel. Het mastermodel wordt meestal gerealiseerd met CNC freestechniek of SLA. Op het moment dat de siliconenmatrijs uitgehard is, kan het mastermodel verwijderd worden en is de matrijsholte gereed voor gietingen onder vacuüm. Door keuze voor een specifiek PolyUrethaan materiaal kunnen eigenschappen of materialen worden benaderd zoals PP, ABS of rubberachtige materialen (klik voor attentiepunt). Ook 2K, 3K of overmoulded onderdelen zijn zonder problemen te realiseren.

Afhankelijk van model, materiaal en verwerkingseigenschappen kunnen uit 1 siliconenmatrijs circa 20-30 gietingen gerealiseerd worden. Voor realisatie van grotere series worden regelmatig meerdere matrijzen gegoten (geringe kosten door evt. hergebruik van master) om het productieaantal te halen.

RapidPrototyping.NL biedt een unieke prijs/kwaliteit verhouding in combinatie met korte doorlooptijden van 1,5 week indien wenselijk. Dit ongeacht de afmeting, complexiteit of grootte van het project. Ofwel van formaat 'handterminal' tot complete CV-ketelbehuizingen.

Vacuümgieten voor besparing in kosten en doorlooptijd

We leveren een superieure kwaliteit met aanzienlijke besparingen voor u in kosten en doorlooptijd. Informeer naar de mogelijkheden, voorbeelden en overtuigende referenties.

Is vacuümgieten een oplossing voor uw product?

Meer weten over de mogelijkheden van 3D modellen door vacuümgieten? Bel met onze prototyping specialisten. Wij garanderen een snelle offerte en een fraaie serie producten tegen geringe investering.