RapidPrototyping.nl » 3D printen » Materialen » PC/ABS blend

PolyCarbonaat (PC) voor 3D printen

PolyCarbonaat is één van de meest stabiele kunststoffen die met 3D printing techniek verwerkt kan worden. Typisch worden producten laagsgewijs geproduceerd die in de praktijk spuitgegoten of geëxtrudeerd zouden worden uit PS, PVC, ABS, PC, PAI of PSU, ofwel de wat ‘hardere’ kunststoffen.

3D model uit PolyCarbonaat: Stabiel, maatvast en temperatuurbestendig

Stabiel, maatvast en temperatuurbestendig zijn kernwoorden van dit PolyCarbonaat. Door laagsgewijze bouw zijn producten van nature enigzins gelaagd en poreus. Om waterdichtheid te realiseren kunnen producten kortstondig in oplosmiddel gedompeld worden waardoor het kunststof kortstondig aan het oppervlak oplost en in elkaar vloeit.

Dikwandige of zeer massieve producten kunnen inwendig gevuld worden met een honingraadstructuur. Op deze wijze kan een aanzienlijke kostenbesparing worden gerealiseerd. PolyCarbonaat modellen zijn niet isotroop in sterkte; de sterkte in de bouwrichting (Z) is ondergeschikt aan de sterkte in het liggend vlak (XY). Producten zijn goed nauwkeurig mede doordat het FDM proces waarmee het verwerkt wordt geen krimpinvloeden kent.

Typische 3D modellen uit Polycarbonaat

Typische producten die geproduceerd worden zijn: behuizingen voor technische producten, brackets, opspanmallen, profielen, proefmatrijzen voor vacuümvormen, stromingsmodellen en verpakkingen.

Uw 3D model snel in huis

Meer weten over de mogelijkheden van 3D modellen uit PolyCarbonaat? Bel met onze prototyping specialisten. Wij staan voor een gedegen antwoord en een levering van uw product binnen 24/48 uur.