RapidPrototyping.nl » 3D scannen

3D Scannen

3D scannen is in basis het omgekeerde van 3D printen; in plaats van een digitaal model printen tot iets tastbaars, wordt bij 3D scannen een fysiek product gedigitaliseerd, zodat het in een 3D omgeving ingelezen en gebruikt kan worden, ook wel Reverse Engineering genoemd.

Reverse Engineering

Een 3D scan is een digitale ruimtelijke puntenwolk van miljoenen punten. Deze punten kunnen worden gebruikt om door middel van een STL file een product te dupliceren. Ook is het mogelijk om de scandata op te schonen en daarna uit te schrijven als STEP of Parasolid file. Hiermee kunt u alle bewerking die u gewend bent te doen in een 3D CAD omgeving uitvoeren op de ingescande geometrie.

Kwaliteitscontrole

Een andere krachtige toepassing is kwaliteitscontrole. Door een geproduceerd product in te scannen en deze over het 3D CAD model te projecteren, kunnen heel eenvoudig afwijkingen geconstateerd worden die met andere meetgereedschappen niet of nauwelijks te meten zijn.

Evenals 3D printen tegenwoordig, is 3D scannen een betaalbare techniek geworden met een verrassend effectief resultaat.

Werkwijze

U kunt het te scannen onderdeel naar ons opsturen. Ook het scannen op locatie van grotere onderdelen of objecten behoort tot de mogelijkheden.

3D scan opdrachten worden uitgevoerd in samenwerking met onze partner Geopoints. Geopoints zal rechtstreeks contact met u onderhouden in uw project. Geopoints kent alle voorwaarden waaraan een digitaal gescand model dient te voldoen om het model door middel van 3D printtechniek weer uit te printen tot een tastbaar product.

Mail uw vraag of project, bij voorkeur met afbeelding en informatie, naar rpnl@geopoints.nl. Uw bericht wordt u zo spoedig mogelijk beantwoord.

Waarom wij?

  • Meest universele rapid prototyper van Nederland.
  • Bewezen vakbekwaamheid in 3D prototyping, 3D printing en 3D scannen.
  • Vijf technieken in portfolio: SLS – FDM – SLA - CNC frezen – Vacuümgieten.
  • U kunt direct online een offerteprijs berekenen en opdracht geven.
  • Wij zijn betaalbaar, betrouwbaar en bovenal ‘rapid’.