RapidPrototyping.nl » 3D prototyping » Materialen » PC/ABS of ASA

PC/ABS blend òf ASA kunststof voor 3D printen

PC/ABS blend een stabiele kunststof die met 3D printing techniek verwerkt kan worden. Typisch worden groter formaat producten laagsgewijs geproduceerd die in de praktijk spuitgegoten of geëxtrudeerd zouden worden uit PS, PVC, ABS, PC. Ofwel de wat ‘hardere’ kunststoffen.

3D model uit PC/ABS blend: stabiel, maatvast en temperatuurbestendig

Stabiel, maatvast en temperatuurbestendig zijn kernwoorden van dit PC/ABS blend. Door laagsgewijze bouw zijn producten van nature enigzins gelaagd en poreus. U heeft keuze uit Zwart (RAL9005) of Wit (RAL9001) materiaal. Wij wisselen van kleur op ieder gewenst moment en zonder meerkosten.

ASA kunststof, welke bijzonder bestendig is tegen UV verkleuring en en veroudering, is beschikbaar in Zwart (RAL9005) of Wit (RAL9010)

Dikwandige of zeer massieve producten kunnen inwendig gevuld worden met een honingraadstructuur. Op deze wijze kan een aanzienlijke kostenbesparing worden gerealiseerd. FDM modellen zijn niet isotroop in sterkte; de sterkte in de bouwrichting (Z) is ondergeschikt aan de sterkte in het liggend vlak (XY). De producten zijn wel zeer nauwkeurig, mede doordat het FDM proces waarmee het verwerkt wordt geen krimpinvloeden kent.

Typische 3D modellen uit ASA en PC/ABS blend

Typische producten die geproduceerd worden zijn: behuizingen voor technische producten, brackets, opspanmallen, produktiehulpmiddelen, calibers, profielen, proefmatrijzen voor vacuümvormen, stromingsmodellen en bloempot/verpakkingen. Alle materiaal en kleuropties zijn beschikbaar in onze OnLine PrototypingCALCULATOR.

Uw 3D model snel in huis

Meer weten over de mogelijkheden van 3D modellen uit ASA of PC/ABS blend? Bel met onze prototyping specialisten. Wij staan voor een gedegen antwoord en een levering van uw product binnen 24/48 uur.